MKE hírek

MKE hírek

Ajánlom a megye könyvtárosainak figyelmébe a VERZÓ című elektronikus kiadványt, amely az MKE kéthavonta megjelenő hírlevele. Bemutatkozó száma 2012 júniusában jelent meg, jelenleg már 4 szám olvasható az egyesület honlapján: http://mke.info.hu/ E hírlevéllel az egyesület célja az, hogy – a honlap közleményeit kiegészítve – hosszabb, nagyobb lélegzetű írásokkal is bemutassa szervezeteit, szekcióit, tevékenységét, fontosabb eseményeit és az egyesület tagjainak munkájában rejlő értékeket. A civil élet friss információival, a könyvtári-információs világ híreivel az egyesületben folyó munkát, valamint a magyar könyvtárosok és információs szakemberek egyre hatékonyabb, eredményesebb szakmai életét és tevékenységét (állás, szakmai ajánló stb.) kívánja támogatni.

2012. november 22-23-án Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban került megrendezésre az Országos Könyvtári Konferencia. Témája: „Könyvtárak a társadalom megújulásáért. Fejlesztés, fenntarthatóság, esély”.

Az Országos Könyvtári Konferenciát két szakmai szervezet, az MKE és az IKSZ rendezte a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az OSZK közreműködésével.

Megfogalmazásra kerültek a TÉZISEK ÉS AJÁNLÁSOK, melyek az egyesület honlapján olvashatóak. A téziseket és az ajánlásokat a rendezők által felkért tézisszerkesztő bizottság a konferencia anyagaira építve állította össze.

Az MKE és az IKSZ ismét meghirdeti a 35 évnél fiatalabb kollégák számára „Az év fiatal könyvtárosa-díj” elnyerésére irányuló pályázatát. Beadási határidő: 2013. 05. 31.

További információ az alábbi linken olvasható: http://mke.info.hu a tevékenység címszóról a pályázati pont kiválasztása.

Némethné Matastik Magdolna
MKE JNSZM Szervezet elnöke