március 2020

Gyermekkönyvek napja

Időpont: 
csütörtök, 2020, április 2 - 08:00 - - 16:00

1967-ben döntötték el, hogy megünneplik a GYERMEKKÖNYVEK NEMZETKÖZI NAPJÁt Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapjához kapcsolódóan. A Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa (IBBY) által szervezett ünnep célja, hogy a gyermekekkel megszerettessék az olvasást, a könyveket.

Április másodika egyben egyik legnépszerűbb magyar meseírónk, az idén elhunyt Csukás István születésnapja is. 

A következő linkekkel néhány olyan oldalt szeretnénk a figyelmükbe ajánlani, ahol meséket olvashat, nézhet, hallgathat a család apraja-nagyja.

https://www.estimese.eu/kulfoldi-mesek/andersen-mesei/

http://mesebazis.com/kotet/hans-christian-andersen-mesei/

https://gyerektv.com/rajzfilmsorozatok/andersen-a-mesemondo

http://meseskonyv.hu/gyerekvideo/csuk%C3%A1s%20istv%C3%A1n

https://mese.tv/klasszikus-mesek/nagy-papucstolvaj.html

Rákóczi öröksége

Időpont: 
péntek, 2020, március 27 - 08:00 - - 16:00

 

A következőkben néhány olyan, a témához illő kép és hanganyagot szeretnénk megosztani, melyeket a távoktatásban is lehet hasznosítani.

 

Rákóczi-emléknap

OlvasóPont

Időpont: 
szerda, 2020, március 25 - 14:20 - csütörtök, 2020, április 30 - 16:00

VÁLOGASS! ... VIDD HAZA!.... OLVASS!!!

A zárva tartás ideje alatt a szabadon elvihető könyvekből válogathatnak a könyvtár bejárata mellett.

A köteteket  folyamatosan rakjuk ki "amíg a készlet tart", ha az időjárás is megengedi.

Kérdezd a könyvtárost!

Időpont: 
kedd, 2020, március 24 - 14:40 - csütörtök, 2020, április 30 - 16:00

Információra, segítségre van szüksége? Kérdezze a könyvtárost!

Online szolgáltatásaink kiterjesztésével szeretnénk olvasóink rendelkezésére állni addig is, még a könyvtár újra kinyithat.

Az online tájékoztatás és az online dokumentumszolgáltatás keretében fogadjuk kérdéseiket adatokra, nevekre, fogalmakra, évszámokra, könyvcímekre, oktatást és tanulást segítő információkra, melyekre könyvtári és/vagy internetes forrásokon alapuló releváns, ellenőrzött, megbízható választ adunk, lehetőség szerint 24 órán belül, munkanapokon.

Elérhetőek vagyunk hétköznap 8-16 óráig telefonon (+36-56/368-056), e-mailben (ujszaszkonyvtar@pr.hu ; ujszaszkonyvtar@gmail.com) és a közösségi oldalainkon keresztül is.

Kérésre néhány oldal (maximum 20 oldal) terjedelmű digitális másolatot is küldünk a dokumentumokból a szerzői jogi törvényben foglaltak figyelembevételével.

Digitális könyvtárak

Időpont: 
csütörtök, 2020, március 19 - 09:00 - csütörtök, 2020, április 30 - 16:00

Az újonnan indított országos könyvtári oldal digitális könyvtár menüpontjában olyan virtuális kiállítások, könyvtárak által összeállított digitális tananyagok, tartalmak találhatók, híres emberekről, jeles évfordulókról, érdekességekről.

Az oldal elérhető a jobb oldali Partnereink blokkból is.

Felsőoktatásban tanulók figyelmébe!

Időpont: 
csütörtök, 2020, március 19 - 08:30 - csütörtök, 2020, április 30 - 16:00

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum elindította Skype-könyvtáros szolgáltatását. Élőben segít az online is elérhető minőségi szakirodalmi források megtalálásában.
Bővebben: http://www.opkm.hu/?lap=dok/dok&dok_id=24

ZÁRVA!

Időpont: 
csütörtök, 2020, március 19 - 08:30 - csütörtök, 2020, április 30 - 08:30

Kedves Könyvtárlátogatók!

A Városi Könyvtár látogatása, személyesen történő igénybevétele meghatározatlan ideig felfüggesztésre került, a zárva tartás időszakára nem számítunk fel késedelmi díjat, de kikölcsönzött könyveiket meg is hosszabbíthatják a könyvtár honlapján az olvasói felületre való belépéssel, vagy a könyvtár elérhetőségein (Tel: +36-56/368-056; e-mail: ujszaszkonyvtar@pr.hu) és facebook oldalán is.

Más könyvtárakhoz hasonlóan - online szolgáltatásainkat kiterjesztve -, továbbra is segítjük Önöket. Közhasznú információkat, könyvtári jellegű kérdéseket továbbra is igyekszünk megválaszolni a már felsorolt telefonszámon, e-mailben, vagy a https://www.facebook.com/konyvtarujszaszi/ facebook-oldalon.

Folyamatosan teszünk közzé tartalmakat a távtanuláshoz, vagy a szabadidő eltöltéséhez. Kérjük, kísérjék figyelemmel weboldalunkat és közösségi felületeinket. Facebook oldalunkon két csokorba gyűjtjük a távoktatást, ill. a szabadidő tartalmas eltöltését segítő bejegyzéseinket. Ezeket a #tavoktatassegitese és a #szabadidotippek hashtaggal jelöljük. Ha a facebook keresőjébe beírja a megfelelő hashtaget, akkor megkapja az e témában feltöltött posztjainkat.

Hamarosan itt az Újszászi Híradó lapzártája is. Kérjük, ha lehetőségük van rá, cikkeiket, megemlékezéseiket, köszönetnyilvánításaikat e-mailben küldjék el az ujszaszkonyvtar@pr.hu, vagy egyenesen az ujszaszihirado@gmail.com címre. Ha ez nem megoldható, zárt borítékban – esős idő esetén vízhatlan zacskóban – helyezzék el a könyvtár oldalkapuján található levélládában. Ha kérdése van, ha szeretné, hogy a korábban már digitalizált fotót hozzákapcsoljuk a most megjelentetni kívánt szöveghez, akkor az ujszaszkonyvtar@pr.hu címre írjon! Mi könyvtárosok, az ujszaszihirado@gmail.com címet nem kezeljük. Az ott feltett kérdéseket nem látjuk, ezért válaszolni sem tudunk rájuk.

ZÁRVA!

Időpont: 
szerda, 2020, március 18 - 10:00 - szombat, 2020, április 18 - 12:00

2020. március 18. 16:55 — Nemes Zsuzsanna

Könyvtárlátogatók figyelmébe!

Időpont: 
hétfő, 2020, március 16 - 11:50 - kedd, 2020, március 31 - 18:00

Könyvtárlátogatók figyelmébe!

 

A hatályos utasításoknak megfelelően a könyvtár épületében egyszerre max. 5 fő tartózkodhat (a dolgozókkal együtt).

Kérjük, kopogjanak, és szabad kapacitás esetén beengedjük Önöket.

Várakozni az ajtón kívül lehet.

Belépéskor a fertőtlenítő kézmosás KÖTELEZŐ!

A számítógép-használat időtartama:
max. 30 perc.

16 éven aluliak a számítógépeket csak a távoktatás céljából vehetik igénybe.

 

A rendelkezés visszavonásig érvényes.

 

Megértésüket köszönjük!