Legyen újszászi az ÉV FÁJA!

Időpont: 
hétfő, 2024, július 1 - 09:20 - hétfő, 2024, szeptember 30 - 18:00

Emlékeztetőül:

1929. október 6-án Schader Ede tanító vezetésével az akkoi negyedikes elemisek egy tölgyfacsemetét ültettek az iskolaépület mellé az aradi vértanúk kivégzésének 80. évfordulójára. A csemete erős, egészséges fává cseperedett, bár ültetésének eredete évtizedekre feledésbe merült, a fa nyáron árnyékot nyújtott, összel termésével örvendeztette meg az óvodásokat és a kisiskolásokat.

Az iskolaépület elbontásakor Normann László, az egykori negyedikesek nevében kereste meg a képviselőtestületet, szót emelt a fa "érdekében" és javasolta, nemcsak azt, hogy őrizzük meg az utókornak, de állítsunk emléktáblát is a fához. 2009. október 6-án, ültetésének 80., és az aradi vértanúk kivégzésének 160. évfordulóján ünnepélyes keretek közt került sor az emlékünnepségre és a tábla felavatására a még élő "negyedik elemisták" : Homonnai Imre, Nagy József és Normann László közreműködésével. A közelmúltig az október 6.-i ünnepség és koszorúzás is itt, az "Aradi vértanúk emlékfájánál" volt.

A szavazás  menete:

Szavazás az év fájára

A fenti linkre kattintva megnyílik a döntős fák felsorolása. Az újszászi EMLÉKEK FÁJA néven az utolsó. Csak érvényes e-mail címmel lehet szavazni 1 alkalommal.

Ahogy a képen is látható, a fotók alatt megjelenő E-mail cím téglalapba kattintva, kell beírni az érvényes e-mail címet, ki kell pipálni az adatkezelés engedélyezését, majd a mellette lévő zöld téglalapra kattintani. Ekkor a rendszer küld egy levelet, a címünkre. Az ebben a levélben szereplő linkre kattintva tudjuk a szavazatunkat érvényesíteni. Egy e-mail címmel egyszer lehet érvényesen szavazni az akció során.

Fogjunk össze! Szavazzunk az újszászi fára!